Importeren uit China

Import China

China is al voor langere tijd het Export Land van de Wereld. Menig bedrijf importeert tegenwoordig haar producten rechtstreeks uit China. En niet zo vreemd ook gezien het vinden van leveranciers nog nooit zo makkelijk was. Via websites als Alibaba, made in China en nog meer. Van alle goederen die vorig jaar in de haven van Rotterdam binnenkwamen, was bijna een kwart geïmporteerd uit China. Doordat de productieprijzen in China een stuk lager liggen, maakt dit het ook interessant voor jou als ondernemer. Met alle transportkosten invoerrechten meegerekend.

Incoterms

Hoe makkelijk het ook lijkt, er zijn toch een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo zullen leveranciers je vaak het aanbod doen om de goederen onder de incoterm CIF naar Rotterdam te sturen. Echter krijg je dan vaak nog een hoge rekening in Rotterdam. Wil je importeren per zeevracht doe dit dan onder de incoterm FOB dit is vaak gunstiger voor jou als ondernemer.

Wie is jouw leverancier?

Zorg er altijd voor dat jou leverancier alles op orde heeft. Vraag na hoeveel ervaring ze al hebben in het Exporteren van goederen. Hebben ze een Export license? Let er bij import uit China ook op dat je geen imitatie importeert en aangeklaagd kan worden.

Platformen

Het vinden van een leverancier kan lastig zijn. Maar er zijn mogelijkheden zoals eerder gezegd via de handelsplatformen die worden aangeboden. Ben je al wat verder, dan kun je ook overwegen om naar China af te reizen om de fabriek te bezoeken of de leverancier te bezoeken.

Expediteur voor import

Verder is het handig om gebruik te maken van een expediteur voor import China. Explect is een expediteur die ervaring heeft met het importeren van goederen vanuit China. Ook bieden we een digitaal platform waarop je al je transport en logistiek kan organiseren.

Wij maken importeren makkelijk

Ons doel is als jouw expediteur import zo makkelijk mogelijk te maken.

Of je nu die starter bent die wil gaan importeren of die ervaren onderneming die al jaren importeert. Explect bied jou de oplossing tot makkelijk importeren. Elke dag organiseren we import zendingen voor ondernemingen net als jij. Wacht niet langer en ontdek hoe makkelijk importeren kan zijn.

Makkelijk en snel een prijs?

Vul het formulier in en ontvang jouw prijs

White_arrow

Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct een prijs!

Laden
Lossen
Ik wil een prijs voor ZeevrachtLuchtvrachtIntermodaalWegtransport
Ik wil een prijs voor
Aantal
Lengte in cm
Breedte in cm
Hoogte in cm
Gewicht in kg
Soort goederen
Email*
Telefoon
Online Platform

Hoe wil je gaan importeren?

Ontdek de mogelijkheden!

icon

Zeevracht

Organiseer je zeevrachten zowel LCL als FCL

icon

Intermodaal

Organiseer eenvoudig al je intermodaal vervoer

icon

Luchtvracht

Organiseer al je luchtvracht van deur tot deur

icon

Pakketten

Verzend al je pakketten eenvoudig en snel

icon

Wegtransport

Organiseer eenvoudig al je wegtransport

icon

Douane

Al je douane benodigheden makkelijk geregeld

Online Platform

Nog opzoek naar tips

Hier hebben wij er al 3:

Betaal nooit meer dan 30% aan

Iedereen wil het weinig krijgen het 100% vooraf betaald krijgen. Een goede betaalafspraak kan voor jou erg belangrijk zijn. De meest gebruikte betalingsafspraak is: 30% vooraf. Vaak moet de overige 70% restant betaling gedaan worden zodra je het kopie van de ladingsdocumenten hebt ontvangen (Copy bill of lading in het Engels).

Onderhandel over de prijs

Het is meer een gewoonte dan een uitzondering. Chinezen verwachten vaak dat je gaat onderhandelen over de prijs. Ze zullen dit uiteraard zelf niet kenbaar maken. Probeer het wel in balans te houden. Geef bijvoorbeeld 20% aan en probeer een deal te sluiten voor 10% minder dan de eerste offerte. Wil je te laag gaan word er vaak een andere kwaliteit producten gebruikt je product gaat dan qua kwaliteit achteruit.

Leg afspraken vast

Leg je afspraken vast op een Proforma Invoice (PI). En neem ze mee op de factuur. Een proforma invoice kun je vergelijken met een opdrachtbevestiging. Hierin maak je afspraken over de order. Zorg dat in deze PI alles staat wat je met de leverancier hebt afgesproken. Logistiek gezien zorg ervoor dat de incoterm op de PI staat.

bart1.
rick1.
martijn1.

Meer dan online

Vragen wij aan onze klanten hoe ze ons ervaren dan zeggen zij vaak; betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want buiten dat ons logistieke platform jouw leven een stukje makkelijker maakt beschikken wij over een geweldig team. Ons team is een mix van innovatieve mensen met ervaring en kennis in zowel digitale oplossingen als in de logistieke sector. Deze kennis delen wij graag met jou. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.

Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?


Geen probleem, laat ons je terug bellen of mailen.