Douane afhandeling zonder zorgen organiseren

Als jouw expediteur hebben we alle kennis in huis voor import en export.

Ga je importeren of exporteren dan krijg je te maken met de douane. Explect helpt elke dag ondernemingen net zoals jij met het organiseren van hun douane afhandelingen. Buiten dat we kunnen inklaren en uitklaren voor jou bieden we ook een adviserende rol.Makkelijk en snel een prijs?

Vul het formulier in en ontvang jouw prijs

White_arrow

  Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct een prijs!

  Laden
  Lossen
  Ik wil een prijs voor ZeevrachtLuchtvrachtIntermodaalWegtransport
  Ik wil een prijs voor
  Aantal
  Lengte in cm
  Breedte in cm
  Hoogte in cm
  Gewicht in kg
  Soort goederen
  Email*
  Telefoon
  [mc4wp_checkbox]
  Online Platform
  Douane afhandeling

  Douane afhandeling met Explect

  Ga jij goederen importeren vanuit een non-EU land of juist goederen exporteren naar een non-EU land? Dan dienen de goederen bij de douane aangemeld te worden. Bij import noemt men dit ‘invoeren’ (inklaren) en bij export noemt men dit ‘uitvoeren’ (uitklaren). Bij import zit de douane inklaring standaard inbegrepen. Het is afhankelijk van de incoterm of wij ook de douane uitklaring in het land van oorsprong doen. Dit is bijvoorbeeld bij incoterm EXW het geval. De douane diensten die Explect aanbied:

  • Invoer (inklaring)
  • Uitvoer (uitklaring)
  • Tijdelijke uitvoer / invoer (als de goederen tijdelijk in een land moeten verblijven)
  • Oorsprongsdocumenten
  • Fiscale vertegenwoordiging

  Douane bemiddeling diensten die wij aanbieden:

  Goederencode bepalen:  Voor de douane-aangifte is een goederencode van de goederen nodig. Met deze code bepaalt de douane welke invoerbelasting dient betaalt te worden. Ook welke btw-tarief er gehanteerd moet worden. De douane gebruikt de goederencode ook om te kijken of een invoervergunning nodig is. Voor de aangifte van goederen gebruiken alle EU-landen dezelfde goederencodes.

  ISF Filling (10 + 2): Ga je exporteren naar Amerika of China dan is een ISF filling een vereiste. Explect helpt om de gevraagde gegevens zo correct mogelijk in te vullen.

  Oorsprongsdoumenten: De EU heeft handelsverdragen met verschillende landen. Heeft de EU een handelsverdrag met een land waar jij naartoe wilt exporteren dan kan het interresant zijn om een oorsprongscertificaat op te laten maken. Met een oorsprongscertificaat toon je aan dat de goederen geproduceerd zijn (of hun oorsprong vinden) in de EU. Voordeel hiervan is dat de ontvanger geen invoerrechten hoeft te betalen of een lager invoertarief toegekend krijgt. Voorbeelden van oorsprongsdocumenten zijn: certificaat van oorsprong, eur1-certificaat, ATR-certificaat, etc. Explect helpt bij het verkrijgen van de verschillende oorsprongsdocumenten.

  Artikel 23: Als je importeert moet er in de meeste gevallen BTW bij invoer afgedragen worden. Deze krijg je vervolgens weer terug bij de belastingaangifte (zakelijke import). Een artikel 23 zorgt ervoor dat je de BTW bij invoer niet bij binnenkomst hoeft af te dragen. Dit scheelt weer in de cashflow. Vraag ons gerust hoe en waar je dit kan aanvragen.

  Eori nummer: Als je zakelijk gaat importeren of exporteren heb je een eori nummer nodig. Dit nummer is te vergelijken met een import/export vergunning en geeft je de bevoegdheid om internationaal te kunnen handelen. Vraag ons naar de format mail om dit aan te vragen

  Aanvraag BTI: We kunnen adviseren en helpen bij het indienen van een BTI. Een BTI is een afspraak tussen jij als importeur/exporteur en de douane over de goederencode die de douane toepast. Deze code is gebaseerd op een door de Europese Unie samengestelde Gecombineerde Nomenclatuur. In de ‘bindende tariefinlichting’ wordt de afspraak tussen u en de douane vastgelegd.

  fiscaal vertegenwoordiger:  Is er een fiscaal vertegenwoordiger nodig? Dan hebben wij hier partners in die hierbij kunnen helpen. Een fiscaal vertegenwoordiger kan nodig  zijn voor buitenlandse ondernemers.  Ook kunnen we hierbij helpen als jij deze nodig hebt in het buitenland voor jouw onderneming.

  Wat bieden we je als Explect

  Wij hebben een buitengewoon:

  icon

  Ervaren team

  Transport en logistiek optimaal organiseren. Het Explect-team is daar een expert in.

  icon

  Logistiek platform

  Ontwikkeld voor de ondernemer. Zodat importeren en exporteren eenvoudig wordt.

  icon

  Wereldwijd netwerk

  Krijg toegang tot een wereldwijd netwerk. Ontdek de wereld samen met Explect!

  Online Platform
  Bart_2-2
  martijn_2-2-2
  rick_2-2

  Meer dan online

  Vragen wij aan onze klanten hoe ze ons ervaren dan zeggen zij vaak; betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want buiten dat ons logistieke platform jouw leven een stukje makkelijker maakt beschikken wij over een geweldig team. Ons team is een mix van innovatieve mensen met ervaring en kennis in zowel digitale oplossingen als in de logistieke sector. Deze kennis delen wij graag met jou. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.  Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?


  Geen probleem, laat ons je terug bellen of mailen.