Douane

Do it yourself
import & export.

Wij maken de traditionele en complexe wereld van transport, toegankelijk voor iedereen. Zodat voor elk bedrijf the sky the limit is.

Douaneafhandeling zonder zorgen organiseren

Ga je importeren of exporteren dan krijg je te maken met de douane. Explect helpt elke dag ondernemingen net zoals jij met het organiseren van hun douane afhandelingen. Buiten dat we kunnen inklaren en uitklaren voor jou bieden we ook een adviserende rol

“Samen ontdekken hoe we jou kunnen helpen? Boek een afspraak in en we reserveren minimaal 30 minuten voor jou. Wij leiden je persoonlijk rond in onze onlineomgeving en beantwoorden al je vragen.”

Laura – Support

Makkelijk, snel en gratis
een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vul dit formulier in en ontvang de opties in je mailbox (snel, middenweg en voordelig ).

  Laadadres

  Afleveradres

  Wat zou je transport moeten zijn? SNELVOORDELIGDE MIDDENWEG

  Aantal verpakkingen Soort verpakking

  Lengte (cm) Breedte(cm) Hoogte (cm) Gewicht (kg

  Email* Telefoonnummer

  Blijf flexibel

  Wij zorgen dat je makkelijk kan inspelen op de steeds veranderende vraag in je markt. Transporteer van één klein doosje tot een schip vol containers. Hoeveel, bepaal je zelf.

  Douane afhandeling

  Douane afhandeling met Explect

  Ga jij goederen importeren vanuit een non-EU land of juist goederen exporteren naar een non-EU land? Dan dienen de goederen bij de douane aangemeld te worden. Bij import noemt men dit ‘invoeren’ (inklaren) en bij export noemt men dit ‘uitvoeren’ (uitklaren). Bij import zit de douane inklaring standaard inbegrepen. Het is afhankelijk van de incoterm of wij ook de douane uitklaring in het land van oorsprong doen. Dit is bijvoorbeeld bij incoterm EXW het geval. De douane diensten die Explect aanbied:

  • Invoer (inklaring)
  • Uitvoer (uitklaring)
  • Tijdelijke uitvoer / invoer (als de goederen tijdelijk in een land moeten verblijven)
  • Oorsprongsdocumenten
  • Fiscale vertegenwoordiging

  Douane bemiddeling diensten die wij aanbieden:

  Goederencode bepalen:  Voor de douane-aangifte is een goederencode van de goederen nodig. Met deze code bepaalt de douane welke invoerbelasting dient betaalt te worden. Ook welke btw-tarief er gehanteerd moet worden. De douane gebruikt de goederencode ook om te kijken of een invoervergunning nodig is. Voor de aangifte van goederen gebruiken alle EU-landen dezelfde goederencodes.

  ISF Filling (10 + 2): Ga je exporteren naar Amerika of China dan is een ISF filling een vereiste. Explect helpt om de gevraagde gegevens zo correct mogelijk in te vullen.

  Oorsprongsdoumenten: De EU heeft handelsverdragen met verschillende landen. Heeft de EU een handelsverdrag met een land waar jij naartoe wilt exporteren dan kan het interresant zijn om een oorsprongscertificaat op te laten maken. Met een oorsprongscertificaat toon je aan dat de goederen geproduceerd zijn (of hun oorsprong vinden) in de EU. Voordeel hiervan is dat de ontvanger geen invoerrechten hoeft te betalen of een lager invoertarief toegekend krijgt. Voorbeelden van oorsprongsdocumenten zijn: certificaat van oorsprong, eur1-certificaat, ATR-certificaat, etc. Explect helpt bij het verkrijgen van de verschillende oorsprongsdocumenten.

  Artikel 23: Als je importeert moet er in de meeste gevallen BTW bij invoer afgedragen worden. Deze krijg je vervolgens weer terug bij de belastingaangifte (zakelijke import). Een artikel 23 zorgt ervoor dat je de BTW bij invoer niet bij binnenkomst hoeft af te dragen. Dit scheelt weer in de cashflow. Vraag ons gerust hoe en waar je dit kan aanvragen.

  Eori nummer: Als je zakelijk gaat importeren of exporteren heb je een eori nummer nodig. Dit nummer is te vergelijken met een import/export vergunning en geeft je de bevoegdheid om internationaal te kunnen handelen. Vraag ons naar de format mail om dit aan te vragen

  Aanvraag BTI: We kunnen adviseren en helpen bij het indienen van een BTI. Een BTI is een afspraak tussen jij als importeur/exporteur en de douane over de goederencode die de douane toepast. Deze code is gebaseerd op een door de Europese Unie samengestelde Gecombineerde Nomenclatuur. In de ‘bindende tariefinlichting’ wordt de afspraak tussen u en de douane vastgelegd.

  fiscaal vertegenwoordiger:  Is er een fiscaal vertegenwoordiger nodig? Dan hebben wij hier partners in die hierbij kunnen helpen. Een fiscaal vertegenwoordiger kan nodig  zijn voor buitenlandse ondernemers.  Ook kunnen we hierbij helpen als jij deze nodig hebt in het buitenland voor jouw onderneming.

  Medewerker4

  Meer dan online

  “Niet alleen ons logistieke platform maakt jouw leven een stukje makkelijker, wij beschikken ook over een team dat altijd voor je klaar staat. Een team met innovatieve en ervaren mensen met kennis in zowel digitale- als logistieke oplossingen. Deze kennis delen wij graag met jou. Heb je vragen? Krijg minimaal 30 minuten de tijd om al je vragen te stellen. Wij zijn hiervoor jou!”

  Rick – Supervisor