Retailers en logistiek

Retailers

Een langdurige periode van onzekerheid zorgt ervoor dat veel retail vastloopt. Ondanks dat de meeste retailers weer open zijn en/of hun weg hebben gevonden in het nieuwe normaal zijn ze er nog niet. Er is een langdurige periode van verstoring van de toelevering van producten. Ook de methode die zeer populair was Just in Time bied vaak niet genoeg zekerheid meer. Steeds meer mensen gaan weer voor de veiligere optie voorraad of maken de keuzen om te vliegen. Voor veel retailers is het op niveau houden van voorraad een zorg.

Explect Online bied inzicht in kosten en transittijden zodat jij de juiste keuzes kan maken om te blijven draaien. Ook kijken we mee naar nieuwe mogelijkheden of ander soort routes om kosten en transit te optimaliseren.

Aan de andere kant is er ook een ander probleem namelijk overstocking. Voor veel bedrijven is dit een ander probleem. Het is niet verwonderlijk, aangezien winkels gedwongen werden te sluiten met magazijnen vol voorraad. Nu passen retailers hun voorraadstrategieën en zijn er een hoop voorzichtiger. Bij vele is de keus gemaakt om het assortiment te verkleinen.

De impact van COVID-19 op voorraad-verkoopverhouding

De verhouding tussen voorraad en verkoop in de detailhandel, als je kijkt naar de hoeveelheid voorraad wordt vervoerd in vergelijking met hoeveel wordt verkocht, heeft dit een hoogte punt bereikt. De e-commerce was al een succesvolle take maar bij veel bedrijven is dit nu wat ze boven water houd. Aan de andere kant heeft het bij veel bedrijven gezorgd voor zware overbelasting.

Zichtbaarheid en inzicht

De typische strategie was altijd om een ​​veiligheidsvoorraad aan te houden en een voorraadbuffer op te bouwen om rekening te houden met mogelijke groei of onverwachte omstandigheden. Het probleem is vaak een gebrek aan realtime inzicht op de voorraad om planning, aanvulling en aankoopprocessen te stimuleren. Meer dan 1 op de 5 retailers gebruikt momenteel spreadsheets om deze processen te beheren. Om de logistiek processen bij te houden is dit aantal nog veel groter.

Wil jij weten hoe Explect Online kan helpen om inzicht te krijgen in jouw logistieke keten. En jouw voorraad te optimaliseren met de combinaties van modaliteiten neem dan contact op. We helpen je graag verder.