Online aanvraag doen


Aanvraag overzicht

Alle offerteaanvragen die je ooit via het platform heb aangevraagd, worden hier bijgehouden.

Offertes kunnen bovenaan de pagina worden gefilterd op Offerte, Referentie, Aanvraagdatum, Aangevraagd door, Oorsprong, Bestemming, Incoterm, Status en Verloopt op.

Klik hier om naar jouw offerte overzicht te gaan.

Hoe doe je een aanvraagOp het moment dat je bent ingelogd heb je links van het beeldscherm een menu staan.

Onder het kopje offertes zie je staan: nieuwe offerte en offertes. Klik op nieuwe offerte. Je zal nu in het eerste scherm komen om jouw aanvraag in te kunnen dienen.

Boven in zie je de 4 stappen waar we doorheen moeten gaan om een aanvraag te kunnen doen.  Locaties, lading, incoterms en bevestigen.


Stap 1 Locaties

Bij stap 1 geef je een laadadres en afleveradres op. Als je een schip, vliegtuig, trein ziet achter de plaats naam dan word er een terminal geselecteerd.  Zo kan je snel en makkelijk opgeven of het vanaf of naar een haven is of binnen een plaats lokaal.

Stap 2 Lading

We gaan nu lading toevoegen, dit doe je door op lading toevoegen te klikken.

Kies uit verschillende soorten verpakkingen of maak een combinatie. Van een carton tot een complete container of een colli waar jezelf de afmetingen bepaald. Bij aantal verpakkingen geef je op om hoeveel verpakkingen het gaat. Details per verpakking geef je de afmetingen en gewichten op. Selecteer je bijvoorbeeld een container dan staan de afmetingen er al voor je in. Je hoeft enkel het gewicht nog toe te voegen. Je kan hier ook een waarden opgeven of product details. Indien je een waarden opgeeft en op verzekeren klikt in een volgende stap word ook je premie berekend.


Nog een lading toevoegen? Klik op opslaan en nog een toevoegen.
Klaar met je lading toevoegen? Druk op opslaan en sluiten.

Nu zie je een overzicht van de lading die je hebt toegevoegd. Ook hier kan je nog meer details opgeven. Over jouw type goederen. Klik op volgende om door te gaan.

Stap 3 incoterms


Geef hier aan om wel of niet je zending te verzekeren. Dit kan je in een later stadium altijd nog aan of uitvinken indien je het hier opgeeft. Op basis van jouw gegevens geven we aan of het om een import of export zending gaat. Staat die verkeerd dan kan je hem wisselen. Ook geven we de verwachte incoterm aan op basis van de gegevens die je hebt opgegeven. Ook deze kan je zelf nog veranderen indien nodig.

Stap 4 Bevestigingen

We zijn nu bij stap 4 beland, hier zie je een overzicht van jouw opgegeven gegevens. Bij verwittig ook kan je opgeven wie binnen jouw team op de hoogte moet blijven van deze aanvraag of in een later stadium dossier.. Bij referentie kan je jouw eigen referentie opgeven bijvoorbeeld een order nummer of voor welke klant het is.


Om de aanvraag rond te maken stem je in met de algemene voorwaarden.


Jouw offerte is klaar

We komen nu in het scherm waar jouw prijs komt te staan. Hier staan meestal 3 opties weergegeven snel, groen en voordelig. Onder deze opties staat de prijs aangegeven maar ook de transit dagen en wat er allemaal inzit zoals de terminal – terminal, inklaring, THC en levering aan huis. Wil je een tarief voor luchtvracht of trein geen probleem klik op snel en voor je het weet staan er nieuwe tarieven in.

Wil je een vraag stellen over de offerte dan kan je deze stellen binnen jouw dossier bij helpdesk. Zo blijft alle communicatie binnen dit dossier en worden lange mailketens overbodig.