Logistiek nieuws

Luchtvracht

De luchtvracht tarieven zijn weer redelijk stabiel op dit moment. De mega prijzen van soms wel 25 USD P/KG hebben we al even niet meer gezien. We verwachten dat er binnenkort wel weer een stijging gaat komen binnen de luchtvracht. Dit komt omdat de nieuwe iPhone 12 in september word verwacht en de Playstation 5 staat ook gepland voor het einde jaar. Je zult het misschien niet verwachten maar dit vraagt vaak veel capaciteit van de air lines.

Per trein

De modaliteit rail/trein breekt Records op dit moment.  De zijde route is op dit moment enorm populair. Wel zijn er verschillende routes. De één kent een transit van 21 dagen de ander 28 dagen. De optie om goederen per treint te versturen met 38% gestegen. Helaas zit er ook alweer veel storing op de lijn. Er proberen veel mensen illegaal met de vracht de grens over te gaan bij Kazachstan. Hierdoor lopen verschillende trienen vertraging op.

Per truck uit China

Naast per trien duiken er ook steeds meer opties op om pet Truck vanaf China te gaan. Explect heeft dit jaar meerdere succesvolle transport per truck gehad. Een gemiddelde transit van 17 dagen in combinatie een concurrerend tarief voor luchtvracht biedt een hoop opties.

Zeevracht

Helaas zijn er nog een hoop blank sailings. De verwachting is ook dat de blank sailings nog zullen blijven aanhouden. Gemiddeld is de capaciteit met 15 procent verlaagt.

Vaak werden de tarieven verlaagd om containerschepen te vullen. Echter, hebben de meeste rederijen nu een andere tactiek. Door de capaciteit te verlagen kunnen ze de tarieven op peil houden. Uit analyses blijkt dat de tarieven in de eerste twintig weken van 2020 bijna continue boven de tarieven van 2018 en 2019 liggen.

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Er is bijna overal wel een dag voor tegenwoordig. Welke wij waarderen voor is de dag van de vrachtwagenchauffeur. Deze dag stond gepland voor 10 december 2020. In verband met het Coronavirus wordt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur verplaatst naar donderdag 10 juni 2021.