Importeren

Do it yourself
import & export.

Wij maken de traditionele en complexe wereld van transport, toegankelijk voor iedereen. Zodat voor elk bedrijf the sky the limit is.

Douaneafhandeling zonder zorgen organiseren

Ga je importeren of exporteren dan krijg je te maken met de douane. Explect helpt elke dag ondernemingen net zoals jij met het organiseren van hun douane afhandelingen. Buiten dat we kunnen inklaren en uitklaren voor jou bieden we ook een adviserende rol

laura

“Samen ontdekken hoe we jou kunnen helpen? Boek afspraak in en we reserveren minimaal 30 minuten voor jou. Wij leiden je persoonlijk rond in onze onlineomgeving en beantwoorden al je vragen.”

Laura – Support

Makkelijk, snel en gratis
een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vul dit formulier in en ontvang de opties in je mailbox (snel, middenweg en voordelig ).

  Laadadres

  Afleveradres

  Wat zou je transport moeten zijn? SNELVOORDELIGDE MIDDENWEG

  Aantal verpakkingen Soort verpakking

  Lengte (cm) Breedte(cm) Hoogte (cm) Gewicht (kg

  Email* Telefoonnummer

  Blijf flexibel

  Wij zorgen dat je makkelijk kan inspelen op de steeds veranderende vraag in je markt. Transporteer van één klein doosje tot een schip vol containers. Hoeveel, bepaal je zelf.

  Importeren
  Import

  Ga je importeren, dan is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Er zijn enkele punten die belangrijk zijn om op te letten. Op een product kunnen rechten rusten, zoals merkrecht, modelrecht, octrooirecht of auteursrecht. Ga je importeren, dan helpen we je graag verder omdat zo makkelijk mogelijk te maken.

  Wetgeving

  Producten uit de Europese Unie (EU) zijn vrijwel altijd toegestaan in andere landen binnen de EU. Zijn de producten echter afkomstig van buiten de EU dan is dit een ander verhaal. De goederen moeten dan worden ingeklaard. De Douane controleert dan bijvoorbeeld of de goederen zijn toegestaan.

  Warenwet

  Sommige goederen mogen niet worden geïmporteerd. Sommige goederen mogen alleen onder voorwaarden worden ingevoerd. Bijvoorbeeld met een certificaat, ontheffing of invoervergunning. Op de Nederlandse markt moet een buitenlands product voldoen aan de Warenwet. Daarin staan eisen om consumenten te behoeden voor letsel- en materiële schade.

  CE-markering

  Ga je importeren, houd dan ook rekening met de CE-Markering. De fabrikant of importeur – afhankelijk van het land waar het product vandaan komt- draagt zorg voor een CE-markering. Met een CE-markering verklaart de producent enerzijds dat het product voldoet aan alle Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu, anderzijds accepteert de producent hiermee zijn aansprakelijkheid voor het product. meer over CE-makering.

  Douaneaangifte

  Ga je importeren, dan zal er bij het binnentreden bij van de EU een douaneaangifte gedaan moeten worden. Dit wil zeggen dat de zending ingeklaard dient te worden. Aan de hand van de aangifte berekent de Douane de invoerheffingen (ook wel invoerrechten genoemd) en de BTW bij invoer. De hoogte hangt af van het product en het land van oorsprong. Deze worden bepaald door de zogenaamde HS code.

  Expediteur Rick Onder

  Meer dan online

  “Niet alleen ons logistieke platform maakt jouw leven een stukje makkelijker, wij beschikken ook over een team dat altijd voor je klaar staat. Een team met innovatieve en ervaren mensen met kennis in zowel digitale- als logistieke oplossingen. Deze kennis delen wij graag met jou. Heb je vragen? Krijg minimaal 30 minuten de tijd om al je vragen te stellen. Wij zijn hiervoor jou!”

  Rick – Operations Expert

  Team Explect