Wij maken importeren makkelijk

Ons doel is als jouw expediteur import zo makkelijk mogelijk te maken.

Of je nu die starter bent die wil gaan importeren of die ervaren onderneming die al jaren importeert. Explect bied jou de oplossing tot makkelijk importeren. Elke dag organiseren we import zendingen voor ondernemingen net als jij. Wacht niet langer en ontdek hoe makkelijk importeren kan zijn.

Online Platform
Importeren
Import

Ga je importeren dan is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent.  Er zijn ook enkele punten die belangrijk zijn om op te letten. Zo kunnen erop product rechten rusten: merkrecht, modelrecht, octrooirecht of auteursrecht.  Ga je importeren dan helpen we je graag verder omdat zo makkelijk mogelijk te maken.

Wetgeving

Producten uit de Europese Unie (EU) zijn vrijwel altijd toegestaan in andere landen binnen de EU. Zijn de producten afkomstig van buiten de EU dan is dit een ander verhaal. De goederen
moeten dan worden ingeklaard. De Douane controleert dan de goederen of ze toegestaan zijn en meer.

Warenwet

Sommige goederen mogen niet worden geïmporteerd of zeer beperkt. Soms is het geval dat het enkel onder voorwaarden mag worden ingevoerd. Bijvoorbeeld met een certificaat, ontheffing of invoervergunning. Op de Nederlandse markt moet een buitenlands product voldoen aan aan de Warenwet: eisen die gesteld worden om consumenten te behoeden voor letsel- en materiële schade.

CE-markering

Ga je importeren houd dan ook rekening met de CE-Markering. De fabrikant of importeur – afhankelijk van het land waar het product vandaan komt draagt zorg voor een CE-markering. De CE-markering verklaart de producent enerzijds dat het product voldoet aan alle Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu, ook accepteert de producent hiermee zijn aansprakelijkheid voor het product. meer over Ce-makering.

Douaneaangifte

Ga je importeren dan zal er bij aankomst van binnentreden bij de EU een douaneaangifte gedaan moeten worden. Dit wil zeggen dat de zending ingeklaard dient te worden. Aan de hand van de aangifte berekent de Douane de invoerheffingen (ook wel invoerrechten genoemd) en btw bij invoer. De hoogte hangt af van het product en het land van oorsprong. Deze worden bepaald door de HS code.

Makkelijk en snel een prijs?

Vul het formulier in en ontvang jouw prijs

White_arrow

Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct een prijs!

Laden
Lossen
Ik wil een prijs voor ZeevrachtLuchtvrachtIntermodaalWegtransport
Ik wil een prijs voor
Aantal
Lengte in cm
Breedte in cm
Hoogte in cm
Gewicht in kg
Soort goederen
Email*
Telefoon
Online Platform

Hoe wil je gaan importeren?

Ontdek de mogelijkheden!

icon

Zeevracht

Organiseer je zeevrachten zowel LCL als FCL

icon

Intermodaal

Organiseer eenvoudig al je intermodaal vervoer

icon

Luchtvracht

Organiseer al je luchtvracht van deur tot deur

icon

Pakketten

Verzend al je pakketten eenvoudig en snel

icon

Wegtransport

Organiseer eenvoudig al je wegtransport

icon

Douane

Al je douane benodigheden makkelijk geregeld

Een wereldwijd netwerk

Dat helpt jou verder

Een klein geheimpje…. Onze missie is om van jou als ondernemer een wereldspeler te maken. Dit doen we met techniek, kennis en aandacht. Al deze elementen zie je terug in ons netwerk. Explect heeft een top netwerk over de gehele wereld! En dit houden wij niet alleen voor ons zelf. Wil je gaan importeren of exporteren dan komt daar heel wat bij kijken. Explect bestaat uit twee woorden Explore and Connect we hebben een wereldwijde connectie opgebouwd aan agenten en contacten. Samen met ons netwerk zorgen we ervoor dat wereldwijd handelen makkelijk word. We kunnen bijna elk transport wel mogelijk maken. Of het nu gaat om de Deur tot Deur oplossing of om een speciaal project samen met onze partners maken we er een succes van.

schermen_boat_truck_plane

Ontdek de wereld

Bij welk continent kunnen we jou helpen?

icon

Noord Amerika

Alles over Noord Amerika

icon

Zuid-Amerika

Alles over Zuid-Amerika

icon

Europa

Alles over Europa

icon

Afrika

Alles over Afrika

icon

Azië

Alles over Azië

icon

Oceanië

Alles over Oceanië

Bart_2-2
martijn_2-2-2
rick_2-2

Meer dan online

Vraag we aan onze klanten hoe ze ons ervaren dan zeggen ze vaak; betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want buiten dat ons logistieke platform dat transport en logistiek voor jou een stuk makkelijker maakt hebben we een geweldig team. Ons team is een mix van innovatieve mensen met ervaring en kennis zowel in digitale oplossingen als in het expeditie werk. En wat nog veel leuker is dat wij dol zijn op onze kennis te delen met jou als klant. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.

Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?


Geen probleem, laat ons je terug bellen of mailen.