Importeren

Importeren
Import

Ga je importeren, dan is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Er zijn enkele punten die belangrijk zijn om op te letten. Op een product kunnen rechten rusten, zoals merkrecht, modelrecht, octrooirecht of auteursrecht. Ga je importeren, dan helpen we je graag verder omdat zo makkelijk mogelijk te maken.

Wetgeving

Producten uit de Europese Unie (EU) zijn vrijwel altijd toegestaan in andere landen binnen de EU. Zijn de producten echter afkomstig van buiten de EU dan is dit een ander verhaal. De goederen moeten dan worden ingeklaard. De Douane controleert dan bijvoorbeeld of de goederen zijn toegestaan.

Warenwet

Sommige goederen mogen niet worden geïmporteerd. Sommige goederen mogen alleen onder voorwaarden worden ingevoerd. Bijvoorbeeld met een certificaat, ontheffing of invoervergunning. Op de Nederlandse markt moet een buitenlands product voldoen aan de Warenwet. Daarin staan eisen om consumenten te behoeden voor letsel- en materiële schade.

CE-markering

Ga je importeren, houd dan ook rekening met de CE-Markering. De fabrikant of importeur – afhankelijk van het land waar het product vandaan komt- draagt zorg voor een CE-markering. Met een CE-markering verklaart de producent enerzijds dat het product voldoet aan alle Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu, anderzijds accepteert de producent hiermee zijn aansprakelijkheid voor het product. meer over CE-makering.

Douaneaangifte

Ga je importeren, dan zal er bij het binnentreden bij van de EU een douaneaangifte gedaan moeten worden. Dit wil zeggen dat de zending ingeklaard dient te worden. Aan de hand van de aangifte berekent de Douane de invoerheffingen (ook wel invoerrechten genoemd) en de BTW bij invoer. De hoogte hangt af van het product en het land van oorsprong. Deze worden bepaald door de zogenaamde HS code.

ewe

Eén platform voor jou of een geheel team.

Een prijs aanvragen in 4 stappen met instant prijzen. Eenvoudig boeken, communicatie in je dossier, documenten snel up & downloaden, Explect Online brengt al je logistiek op één plek. Krijg meer inzicht, bespaar tijd en ben in controle. Vind makkelijk de informatie die je nodig hebt. Van begin tot einde van de reis zorgen wij ervoor dat jouw zending zorgeloos verloopt. Blijf altijd op de hoogte en weet precies wanneer jouw goederen vertrekken en aankomen.

explect online boven

Wij maken logistiek makkelijk

eenvoudig boeken, communicatie en samenwerken.

Geen moeilijk keuzes, maar makkelijke opties.

Wij weten hoe we het kunnen organiseren en hoe we het moeten organiseren. Jij weet wat jouw bedrijf nodig heeft. Door alle modaliteiten aan te bieden in drie vormen; snel, win-win en voordelig hoef je niet meer bezig te zijn met de vraag hoe? Maar kan je 100% focus hebben op wat heeft mijn bedrijf nodig.

snel-co2-291x692
win-co2-291x692
voordeling-co2-291x692

Wij zorgen voor je logistiek

Zodat jij je bedrijf kan laten groeien

Makkelijk en snel een offerte ontvangen?

Vul het onderstaande formulier in en voor je het weet heb je een prijs.

  Laadadres

  Afleveradres

  Wat zou je transport moeten zijn? SNELVOORDELIGDE MIDDENWEG

  Aantal verpakkingen Soort verpakking

  Lengte (cm) Breedte(cm) Hoogte (cm) Gewicht (kg

  Email* Telefoonnummer

  Ontdekken hoe wij jou kunnen helpen?

  Wij bouwen aan de toekomst van logistiek.

  tracktrace-warehouse

  Maak gebruik van techniek van de toekomst.

  Als bedrijf wil je groeien en meegaan met de toekomst moet je expediteur dat dan ook niet doen?

  Zeg vaarwel tegen de on-transparantheid van de expediteur. Explect Online biedt zicht, controle, lage en voorspelbare supplychain-kosten, met snellere en betrouwbaardere transittijden. Alles wat je mag verwachten van een technologieplatform.

  Wereldwijd goederen ontvangen en verzenden doe je gemakkelijk met Explect Online. Wereldwijd handelen word bereikbaar via ons veilige cloud-softwareplatform. Explect Online is uniek in zijn soort, de combinatie van technologie, data-analyse, logistieke infrastructuur doet geen enkel andere expediteur.

  Klaar voor de toekomst?

  We helpen je graag verder, want we houden van samen groeien.

  Dit zorgt ervoor dat jij

  tijd overhoud.

  Hierdoor kan jij:
  Meer tijd besteden aan andere belangrijke zaken
  Meer tijd besteden aan je verkoop
  Beter plannen & organiseren
  Meer groeien met jouw bedrijf

   

  overzicht krijgt.

  Dit zorgt voor:
  Geen talloze spreadsheets
  Eindeloze mailketens
  Controle over je supply chain
  Betere resultaten

   

  kosten bespaard.

  Denk aan:
  Demurrage- en detentiekosten
  Onnodige CIF kosten
  Douane kosten
  Transportkosten

   

  Ontdekken hoe wij jou kunnen helpen?

  We helpen je graag verder, want we houden van samen groeien.

  Meer dan online

  Als wij aan onze klanten vragen hoe ze ons ervaren, dan horen we vaak: betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want niet alleen maakt ons logistieke platform jouw leven een stukje makkelijker, wij beschikken ook over een geweldig team. Ons team bestaat uit innovatieve mensen met ervaring en kennis in zowel digitale oplossingen als in de logistieke sector. Deze kennis delen wij graag met jou. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.

  Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?

  Geen probleem, laat ons je terugbellen of mailen.