Het Corona-virus en de eventuele gevolgen

Als reactie op de uitbraak van het Corona-virus in China geven we je graag een update van de huidige situatie en de eventuele gevolgen die mogelijk tot problemen kunnen leiden.
Het Corona-virus zet wereldwijd de logistieke industrie onder meer druk. De meeste bedrijven in China zouden 10-02-2020 weer opengaan. De eerste berichten komen door dat bedrijven nu pas 17-02-2020 open mogen. Zendingen die al niet meekonden door het CNY zullen nu nog langer moeten wachten.

Ook betekend dit dat veel leveranciers pas later weer beginnen. De productie zal langer stil liggen.

Een van de gevolgen is dat meer mensen hun goederen willen laten invliegen. Er ontstaan nu al tekorten in ruimte en er zijn veel overboekingen. De prijzen zijn aan het stijgen en de zekerheid van geldigheid van de tarieven is ook onzeker.

De rederijen: MAERSK, CMA-CGM en ONE geven aan de transportcapaciteit vanwege het corona-virus te verlagen.

Er is nog een hoop onzekerheid over wanneer Chinese bedrijven weer open gaan. De meeste importeurs verschepen al tijden onder het ‘just in time’ principe. Wat inhoudt dat de meeste importeurs geen grote voorraden meer houden. Dit betekent dat er verschillende te korten aan het ontstaan zijn. Hierdoor zien wij dat sommige importeurs aan het oriënteren zijn om hun goederen tijdelijk te importeren uit landen als IndiaAmerika en Polen.