Wij maken exporteren makkelijk

Ons doel is als jouw expediteur export zo makkelijk mogelijk te maken.

Of je nu die starter bent die wil gaan exporteren of die ervaren onderneming die al jaren exporteert. Explect bied jou de oplossing tot makkelijk exporteren. Elke dag organiseren we export zendingen voor ondernemingen net als jij. Wacht niet langer en ontdek hoe makkelijk exporteren kan zijn.

Online Platform
Exporteren
Exporteren

Om de internationale markt te betreden zal je moeten gaan exporteren. Ga je exporteren dan krijg je te maken met het exporteren van handelsgoederen. Waar je gaat exporteren zijn er een aantal dingen om aan te denken. Om te beginnen is de juiste exportkennis in huis? Ieder land kent zo zijn eigen wetten en regels.

Wetgeving en cultuur

Ga je exporteren dan krijg je te maken met andere culturen. Probeer kennis te krijgen over het land waar mee je handel gaat drijven. In elk land gelden namelijk andere regels en gebruiken. Zorg ervoor dat je daar van op de hoogte bent. Dankzij ons brede netwerk kunnen we vaak lokaal opvragen wat er nodig is om bijvoorbeeld te exporteren.

Incoterms

Incoterms bepalen tussen koper en verkoper de condities. Het is belangrijk om de juiste incoterm te vermelden op de offerte en verkoop factuur. De gevolgen van het verkeerd hanteren van incoterms kan namelijk erg vervelend uitpakken. Maak daarom gebruik van de standaard internationale leveringscondities die zijn vastgelegd in de incoterms. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van koper en verkoper vastgelegd.

Letter of credit

Ga je exporteren dan kan een letter of credit handig zijn. Er is altijd een kans dat klanten niet (op tijd) betalen. Dit kan bij grotere orders of speciale projecten een risico met zich meebrengen.  Doordat er geen zekerheid is dat de goederen daadwerkelijk worden afgenomen. Vaak word er gebruik gemaakt van een deelbetaling. Maar wil je meer zekerheid dan is een letter of credit handig.

Wisselkoers

Leg de valuta vast en neem op welke koers de prijs is berekend. Mocht er een wisseling zijn in de koers dan kan je dit hiermee dekken. De koersverhoudingen tussen de euro en buitenlandse valuta schommelen continu, gedurende de dag.

Makkelijk en snel een prijs?

Vul het formulier in en ontvang jouw prijs

White_arrow

Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct een prijs!

Laden
Lossen
Ik wil een prijs voor ZeevrachtLuchtvrachtIntermodaalWegtransport
Ik wil een prijs voor
Aantal
Lengte in cm
Breedte in cm
Hoogte in cm
Gewicht in kg
Soort goederen
Email*
Telefoon
Online Platform

Hoe wil je gaan exporteren?

Ontdek de mogelijkheden!

icon

Zeevracht

Organiseer je zeevrachten zowel LCL als FCL

icon

Intermodaal

Organiseer eenvoudig al je intermodaal vervoer

icon

Luchtvracht

Organiseer al je luchtvracht van deur tot deur

icon

Pakketten

Verzend al je pakketten eenvoudig en snel

icon

Wegtransport

Organiseer eenvoudig al je wegtransport

icon

Douane

Al je douane benodigheden makkelijk geregeld

Een wereldwijd netwerk

Dat helpt jou verder

Een klein geheimpje…. Onze missie is om van jou als ondernemer een wereldspeler te maken. Dit doen we met techniek, kennis en aandacht. Al deze elementen zie je terug in ons netwerk. Explect heeft een top netwerk over de gehele wereld! En dit houden wij niet alleen voor ons zelf. Wil je gaan importeren of exporteren dan komt daar heel wat bij kijken. Explect bestaat uit twee woorden Explore and Connect we hebben een wereldwijde connectie opgebouwd aan agenten en contacten. Samen met ons netwerk zorgen we ervoor dat wereldwijd handelen makkelijk word. We kunnen bijna elk transport wel mogelijk maken. Of het nu gaat om de Deur tot Deur oplossing of om een speciaal project samen met onze partners maken we er een succes van.

schermen_boat_truck_plane

Ontdek de wereld

Bij welk continent kunnen we jou helpen?

icon

Noord Amerika

Alles over Noord Amerika

icon

Zuid-Amerika

Alles over Zuid-Amerika

icon

Europa

Alles over Europa

icon

Afrika

Alles over Afrika

icon

Azië

Alles over Azië

icon

Oceanië

Alles over Oceanië

Bart_2-2
martijn_2-2-2
rick_2-2

Meer dan online

Vraag we aan onze klanten hoe ze ons ervaren dan zeggen ze vaak; betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want buiten dat ons logistieke platform dat transport en logistiek voor jou een stuk makkelijker maakt hebben we een geweldig team. Ons team is een mix van innovatieve mensen met ervaring en kennis zowel in digitale oplossingen als in het expeditie werk. En wat nog veel leuker is dat wij dol zijn op onze kennis te delen met jou als klant. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.

Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?


Geen probleem, laat ons je terug bellen of mailen.