Exporteren

Onze missie is van jou een wereldspeler maken.

Om die rede maken we logistiek makkelijk, zodat jij focus kan hebben op je bedrijf.

Wij verzorgen de logistiek, zodat jouw bedrijf kan groeien. Wij organiseren jouw transport en logistiek makkelijk en snel online. Er staat een team Explecters voor jou klaar. Samen met onze Explect Online krijg jij het inzicht dat je nodig hebt. We bieden je opties en jij kiest welke jij nodig hebt of wat bij jouw bedrijf past. Wij zijn jouw logistieke team dat altijd voor jou klaar staat en je verder helpt.

homekop2
Exporteren
Exporteren

Om de internationale markt te betreden zul je moeten gaan exporteren. Ga je exporteren, dan krijg je te maken met het transporteren van handelsgoederen. Als je gaat exporteren zijn er een aantal dingen om aan te denken. Om te beginnen is de juiste exportkennis in huis? Ieder land kent zo zijn eigen wetten en regels.

Wetgeving en cultuur

Ga je exporteren dan krijg je te maken met andere culturen. Probeer kennis te krijgen over het land waar je handel mee gaat drijven. In elk land gelden namelijk andere regels en gebruiken. Zorg ervoor dat je daarvan op de hoogte bent. Dankzij ons brede netwerk kunnen we vaak lokaal opvragen wat er nodig is om bijvoorbeeld te exporteren.

Incoterms

Incoterms bepalen de condities tussen koper en verkoper. Het is belangrijk om de juiste incoterm te vermelden op de offerte en verkoop factuur. Het verkeerd hanteren van incoterms kan namelijk erg vervelend uitpakken. Maak daarom gebruik van de standaard internationale leveringscondities die zijn vastgelegd in de incoterms. Hierin zijn de verantwoordelijkheden van koper en verkoper vastgelegd.

Letter of credit

Ga je exporteren dan kan een letter of credit (LC) handig zijn. Er is altijd een kans dat klanten niet (op tijd) betalen. Dit kan bij grotere orders of speciale projecten een risico met zich meebrengen. Bijvoorbeeld omdat er geen zekerheid is dat de goederen daadwerkelijk worden afgenomen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een deelbetaling. Maar wil je meer zekerheid, dan is een letter of credit handig.

Wisselkoers

Leg de valuta vast en neem op tegen welke koers de prijs is berekend. Mocht er een wisseling zijn in de koers dan kan je dit hiermee dekken. De koersverhoudingen tussen de euro en buitenlandse valuta schommelen continu, zelfs gedurende de dag.

Een wereldwijd netwerk

Dat jou verder helpt!

Een klein geheimpje…. Onze missie is om van jou als ondernemer een wereldspeler te maken. Dit doen we met techniek, kennis en aandacht. Al deze elementen zie je terug in ons netwerk. Explect heeft een top netwerk over de gehele wereld! En dit houden wij niet alleen voor onszelf. Wil je gaan importeren of exporteren, dan komt daar heel wat bij kijken. Explect bestaat uit twee woorden, Explore and Connect. We hebben wereldwijde connecties opgebouwd met agenten en contacten. Samen met ons netwerk zorgen we ervoor dat wereldwijd handelen makkelijk wordt. We kunnen bijna elk transport wel mogelijk maken. Of het nu gaat om de Deur tot Deur oplossing of om een speciaal project, samen met onze partners maken we er een succes van.

schermen_boat_truck_plane

Wij maken logistiek makkelijk

eenvoudig boeken, communicatie en samenwerken.

Makkelijk en snel een offerte ontvangen?

Vul het onderstaande formulier in en voor je het weet heb je een prijs.

  Laadadres

  Afleveradres

  Wat zou je transport moeten zijn? SNELVOORDELIGDE MIDDENWEG

  Aantal verpakkingen Soort verpakking

  Lengte (cm) Breedte(cm) Hoogte (cm) Gewicht (kg

  Email* Telefoonnummer

  Wij maken logistiek makkelijk en bieden oplossingen

  dit doen we met een:

  Ervaren Team

  Logistiek optimaal organiseren.
  Het Explect-team is daar een expert in.

  Online platform

  Ontwikkeld voor de ondernemer.
  Omdat je het beste voor je bedrijf wil.

  Wereldwijd netwerk

  Krijg toegang tot een wereldwijd netwerk. Samen de wereld ontdekken.

  Wij zorgen voor je logistiek

  Zodat jij je bedrijf kan laten groeien

  Dit zorgt ervoor dat jij

  tijd overhoud.

  Hierdoor kan jij:
  Meer tijd besteden aan andere belangrijke zaken
  Meer tijd besteden aan je verkoop
  Beter plannen & organiseren
  Meer groeien met jouw bedrijf

   

  overzicht krijgt.

  Dit zorgt voor:
  Geen talloze spreadsheets
  Eindeloze mailketens
  Controle over je supply chain
  Betere resultaten

   

  kosten bespaard.

  Denk aan:
  Demurrage- en detentiekosten
  Onnodige CIF kosten
  Douane kosten
  Transportkosten

   

  Ontdekken hoe wij jou kunnen helpen?

  We helpen je graag verder, want we houden van samen groeien.

  Meer dan online

  Als wij aan onze klanten vragen hoe ze ons ervaren, dan horen we vaak: betrouwbaar, behulpzaam en vriendelijk. Want niet alleen maakt ons logistieke platform jouw leven een stukje makkelijker, wij beschikken ook over een geweldig team. Ons team bestaat uit innovatieve mensen met ervaring en kennis in zowel digitale oplossingen als in de logistieke sector. Deze kennis delen wij graag met jou. We leren je graag kennen en helpen je graag verder.

  Niet gevonden wat je zocht, geen tijd om verder te zoeken?

  Geen probleem, laat ons je terugbellen of mailen.