De strijd tussen COVID-19 en logistiek.

De strijd tussen COVID-19 en logistiek.

Wij bij Explect houden de ontwikkelingen en effecten van het Covid-19 nauwlettend in de gaten.  Zo monitoren we dagelijks de landen die in lockdown zijn of lijken te gaan. We kijken ook naar de gevolgen voor de supply chain. Door het virus staken steeds meer bedrijven hun werkzaamheden.

De stroom van grote luchtvaartmaatschappijen loopt mondjes maat door. De prijzen voor de luchtvracht zijn op dit moment letterlijk sky high. Ook annuleren veel luchtvaartmaatschappijen de vluchten.

De stroom aan luchtvracht aanvragen is bij ons veruit verdubbeld. De meeste aanvragen zijn dan ook voor producten om de strijd tegen Covid-19 aan te gaan. Vooral handgels en mondmaskers maar ook beschermende kleding wordt op het moment volop geïmporteerd.  Dagelijks vliegen we deze goederen in om de strijd met Covid-19 aan te kunnen.

Ondertussen hebben we in ons platform een aanpassing gemaakt om onze klanten die producten importeren, exporteren of vervoeren in de strijd tegen Covid-19 beter in beeld te krijgen. Op deze

manier kunnen gerichter helpen. 

In tegenstelling tot luchtvracht is zeevracht meestal vrij onafhankelijk van passagiersverkeer en neemt het grootste deel van de supply chain-zendingen voor zijn rekening. Toch zijn er ook al rederijen die minder zijn gaan varen of andere routes. Anderzijds zijn er in de zeevracht prijzen op dit moment lichtdalingen.

Als je wilt helpen, doe dan mee met de inspanningen van Explect om hulp te bieden aan de mensen die in de frontlinie staan.  Medische maskers, N95-maskers, ontsmettingsmiddel, beschermende kleding, veiligheidsbrillen of andere benodigdheden kunnen  worden gedoneerd om hulp te verlenen door contact op te nemen met info@explect.com

Wij verzorgen het transport naar de gewenste locaties of helpen instanties om hun te voorzien in deze hulp goederen.

Verzend je goederen met Explect, zal ons team doorlopend jou op de hoogte blijven houden van eventuele gevolgen voor je zendingen. Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.