coronavirus en logistiek

De invloed van het coronavirus op import uit China

Wat is het coronavirus.

 

Coronavirussen zijn een groep van virussen met positief enkelstrengig RNA als genetisch materiaal. Ze danken hun naam aan de krans rond de virusdeeltjes. In de taxonomie vormen de echte coronavirussen de Orthocoronavirinae, tot en met 2018 de Coronavirinae genoemd. Wikipedia

Wuhan en productie

Wuhan is een stad met duidelijke industriële zones. Wuhan is van China’s grootste productielocatie voor Fotonica. Dan moet je denken aan het produceren van: glasvezelkabels, LED-/LCD-/plasma-schermen, camera’s.

Logistiek en Wuhan

In de haven zijn voorzorgsmaatregelen genomen. Er zijn verschillende schepen die door de stad komen maar niet meer mogen aanleggen. Er word op containerschepen die vertrekken extra controle gedaan. We hebben ook berichten gehad dat complete containers worden gedesinfecteerd. Ook ligt het netwerk in en rondom Wuhan compleet plat. Belangrijke bruggen zijn afgesloten, net als de toe- en afritten van snelwegen.

De gevolgen buiten Wuhan

Heel China lag er al even uit door het chinees nieuwjaar. Op 25 januari 2020 begin het Chinees nieuwjaar. De meeste bedrijven zouden 03-02-2020 weer beginnen mer werken. Echter lijkt het erop dat de veiligheidsmaatregelen verder gaan. Namelijk dat de meeste bedrijven nu pas na 10-02-2020 weer open mogen gaan.

Op dit moment is China één van de grootst producerende landen. Veel goederen vinden hun oorsprong in China. Sinds de opkomst van website als Alibaba & chinaimport is de interesse voor importeren uit China alleen maar gegroeid. Wil jij de mogelijkheden in China ontdekken en gaan importeren of exporteren? Dan helpen wij jou graag verder. Als expediteur China kennen wij de valkuilen rondom export/import met China. Met onze lokale partners zorgen wij dat jij succesvol kan zijn in China

Importeren of exporteren uit China gaat langs verschillende partijen. Als expediteur helpen wij jou bij je voorbereiding, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent en adviseren wij jou over de incoterm. We voeren het transport voor je uit, regelen de documenten en zorgen voor de afhandeling bij de douane. Want als complete expediteur China doen wij het gehele traject voor zowel luchtvracht als zeevracht. Makkelijk en snel jouw transport en logistiek geregeld!