China eerder dicht

Ruim 27 miljoen Chinezen weer in lockdown om nieuwe corona-uitbraak in te dammen

Wat is Chinees Nieuwjaar?

In onze vorige blog hadden we het over de topdrukte van Chinees Nieuwjaar is in China de belangrijkste feestdag van het jaar.  Niet alleen in China, maar ook in veel andere Aziatische landen vieren ze het nieuwe jaar. Op 12 februari 2021 is het Chinees Nieuwjaar. Dit is de eerste dag van het nieuwe jaar in de Chinese kalender. Het nieuwjaarsfeest duurt 15 dagen.

China eerder dicht.

Normaal gesproken gaat China ongeveer een week voor Chinees nieuwjaar dicht. Echter, het Noorden van China is in lockdown gegaan om de complete volksverhuizing te voorkomen.

Miljoenen inwoners van Noord-China zitten in lockdown, nu de Chinese overheid met harde hand een nieuwe uitbraak van het coronavirus probeert in te dammen. Ondertussen zijn bijna alle fabrieken ook in het zuiden al gesloten.

De nieuwe uitbraak concentreert zich in de provincie Hebei, die als een halve ring om de hoofdstad Beijing heen ligt.

Focus op Beijing

De lockdowns zijn niet overal even streng. De precieze maatregelen zijn afhankelijk van het aantal besmettingen, maar ook van de nabijheid tot de hoofdstad.

Tekort aan containers op zijn max.

Azië, en in het bijzonder China, kampt met een historisch tekort aan lege containers om goederen te verzenden. Transportkosten stijgen hierdoor naar recordhoogte, ook de luchtvrachtprijzen zijn weer aan het stijgen.

Productie containers verhoogd
​Om de problemen het hoofd te bieden, proberen vervoerders in allerijl meer containers te leasen, maar deze zijn niet op voorraad. Containerfabrikanten hebben hun productiecapaciteit weliswaar opgevoerd om de vraag bij te houden, maar schieten nog steeds tekort.

Is het eind inzicht?

Als we kijken naar de container index dan lijkt het er toch op dat het container te kort ingelopen gaat worden na het Chinees nieuwjaar. Natuurlijk helpen wij jou graag verder. Samen kijken wat strategische een goed moment is om weer te boeken? Ontdekken waar in deze tijden wij als Explect jou kunnen helpen? Boek een call in met een Explecter.
shanghaicontainerizedfreightindex

Wij zorgen dat transport en logistiek makkelijk word, zodat jouw bedrijf kan groeien.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact op of vraag direct gratis en vrijblijvend een prijs op.