Bedrijven staan onder druk.

Bedrijven staan onder druk.

Ondanks dat er in Nederland enkele versoepelingen zijn staan bedrijven onder een enorme druk. Veel bedrijven volgen ook nog de richtlijnen op van het RIVM als het gaat om thuiswerken. Dit alles om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen.

Voor de logistieke branche brengt het een extra laag van complexiteit. Binnen de logistiek is het voor veel bedrijven moeilijk om communicatie en transparantie goed te houden. Omdat er nog veel bedrijven zijn die werken, met spreadsheets, mailketens of zelfs geprinte dossiers.

Veel expediteurs worden belast met systemen op locatie die enorme knelpunten kunnen veroorzaken wanneer het kantoor niet toegankelijk is. Hierdoor kunnen importeurs en exporteurs problemen ondervinden. het ontvangen van tijdige waarschuwingen en het nemen van weloverwogen beslissingen word dan lastig.

Wij ervaren dit probleem niet.

Explect was als één van de eerste Expediteurs in Nederland al bezig met digitalisering. Het doel om van elke ondernemer een wereldspeler te maken staat nog steeds. Maar tijdens de Coronavirus bood het platform nog veel meer. Klanten en personeel kunnen zonder probleem door met hun werk.

Ondanks de crisis die er nu is zijn er ook bedrijven die exponentieel aan het groeien zijn. Ook hier onderscheid Explect zich in. Of je nu 1 of 100 transporten per maand hebt het past in het platform. Steeds meer bedrijven begrijpen de noodzaak om te digitaliseren echter zal het voor velen te laat zijn.

Bedrijven leunen steeds meer op technologie, in elke branche is dit te zien. Voor velen zal de sleutel tot succes zijn om verder te kijken dan on-premises systemen maar te kijken naar een platform die op de cloud is gebaseerd. Door de juiste infrastructuur kunnen leveranciers, logistieke partners en complete teams allemaal up-to-date zijn van informatie.

Deze informatie kunnen ze delen en hierdoor sneller en beter beslissingen nemen met dezelfde inzichten. Voor veel klanten zijn de transittijden belangrijk. Omdat veel bedrijven op een just in time werkwijze zijn overgestapt. Nauwkeurige verzendgegevens en inzicht in vertragingen in transittijden zijn nog waardevoller nu de marktomstandigheden dagelijks veranderen.

Technologie is slechts een deel van het antwoord.

Natuurlijk is technologie slechts een deel van het antwoord. Technologie is niet het enige dat ertoe doet in een crisis. Ook de bedrijfscultuur is een kritische eigenschap geworden voor bedrijven. De 9 tot 5 bedrijven zullen het nog zwaarder krijgen binnen de logistieke branche. Op Explect Online kan je 24/7 inloggen, aanvragen doen, transporten boeken, taken bijhouden en nog meer.

Binnen Explect hebben we een enorm sterk team waarbij de klant centraal staat. En klanten merken dit nu nog meer tijdens de Corona crisis. Wij denken mee en zoeken naar de beste oplossingen voor onze klanten.

Wil jij advies wil je sparen over mogelijkheden? Laat het ons weten wij staan klaar voor jou!

info@explect.com | +31 (0)85 40 19 7 19